Nyponpulver eko fin

Pain@way Nyponpulver är troligen det bästa nyponpulvret  i Norden

Nyponpulver minskar värk, ökar rörlighet.
Pain@way Nyponpulver Eko är en ren naturprodukt, handplockade, obesprutade och ugnstorkade i högst 42 grader för att bevara vitaminer, mineraler och näringsämnen.
Nyponen växer på 2000 m höjd i mineralrika Anderna, fritt från avgaser, maskangrep och besprutningar.

Fantastiska resultat på värk i knän, fingrar och tår med pain@way Nyponpulver.
Många av våra kunder har kunnat avstå planerade operationer och kommit tillbaka till ett normalt liv. 

Lång
erfarenhet och många positiva referenser från kunder visar tydliga resultat på 8 av 10 användare.

Vi har referenser sedan 18 år tillbaka på Pain@way ekologiska Nyponpulver.
I en studie där 300 personer deltog, visades att de som åt mest C-vitamin från frukt, Nyponpulver är en torkad frukt, hade mindre besvär med sina knän efter 10 år studier än de med ett lägre intag.
Slutsatsen var att C-vitamin från frukter minskade nedbrytningen av benvävnad och att antioxidanter förebygger skador på brosket.

"Prova på pris" 600 gr

Smärtläkare har använt nyponpulver på 300 patienter
- Jag var med på världskonferensen i Montreal där de nya resultaten presenterades, säger Bo Dettner, smärtläkare och specialist i ortopedisk medicin i Helsingborg.
- Jag har själv använt det danska nyponpulvret på trehundra av mina smärtpatienter. Sjuttio till åttio procent blev märkbart bättre.
- Slutsatsen i metaanalysen är att nyponpulvret ger en tydlig smärtlindring. Man har tagit med både placebo och jämfört med glukosamin.

Vårt Ekologiska Nyponpulver fin har en mörk röd färg vilket visar på ett högt innehåll av antioxidanter.
Flavonoider och karotenoider är två värdefulla antioxidanter som finns i vårt Nyponpulver.

Två av tre patienter med artros får mindre ont och kan röra sig lättare med ett naturmedel gjort på nyponpulver, att döma av fem nordiska kliniska studier.

Nyponpulver förebygger hjärt-kärlsjukdomar visar Svensk studie från Lund
Med en dryck baserad på nyponpulver visade en studie på en grupp överviktiga personer en sänkning av blodtrycket och en sänkning av det farliga kolesterolet LDL i blodet redan efter 6 veckor. Läs mer om studien i vårt nyhetsbrev.
 

FAKTA
Nypon, granatäpple och blåbär har högsta halten antioxidanter som skyddar kroppen mot de fria radikalerna som om de blir för många kan göra oss sjuka.
ANDRA NYPONPULVER: Pain@way Nypon. Publicerat Expressen och Hälsoliv 2009-2010

Innehåll och andel rekommenderat intag (% av RI) i dagsdosen:

 Vitamin C

 28,8mg

 38,8% av RI

 Vitamin E

 1,9mg

 21% av RI

Referensintag för genomsnittlig vuxen (8400 KJ / 2000 kcal)

Nyponpulver Pain@way är en stark antioxidant och mineralerna kalium och magnesium som många lider brist på.
Det innehåller inga kemiska tillsatser, ingen industriell tillverkning som tablett eller kapsel, vilket optimerar vitaminer, mineraler och enzymer som annars kan förstöras eller minimeras vid upphettning eller vid tillverkning.
Enzymer fungerar som kroppens tändstift och startar processer i kroppen som är viktiga för din hälsa.
Magnesium är en mineral som många har en brist av skriver Susanna Ehdin, forskare och fil.dr i immunologi I boken, "den självläkande människan"
Magnesium aktiverar över 100 enzymer och hjälper nerver och muskler att fungera, behövs också för att få ett öppet sinne.

Det dagliga intaget av Pain@way nyponpulver är viktigt
Vårt n
yponpulver är en antioxidant, fungerar antiinflammatoriskt, och kan ha positiva effekter på ledvätska och brosk
.
Flera kunder som har gjort ett kortare uppehåll eller trott att alla tidigare problem var över, refererar till att 2-3 veckor efter de har slutat är de gamla problem tillbaka, så resultatet är inte bestående om man slutar.

Rekommendationer av nöjda kunder som har blivit av med värk i knän och leder och hjälpta till ett bättre liv har varit vår bästa marknadsföring.

Analyser görs regelbundet av nyponen
både på innehåll vitaminer, mineraler och antioxidanter och att inga mikroorganismer, bekämpningsmedel finns i nyponen, även en granulometri genomförs så att storleken på pulvret är det rätta.
Nyponpulvret består av hela ekologiska Nypon med den största delen från nyponskalet och har en mörkröd färg, vilket
är bästa kännetecknet på ett högt innehåll av nyttiga vitaminer, mineraler och antioxidanter.

Bäst balans mellan naturliga naturliga råvaror, frukter och bär

Forskare från Pasteur-institutet i Lille undersökt samspelet mellan tre av kroppens viktigaste mineraler: magnesium, zink och koppar.
Slutsatsen är anmärkningsvärd: en hög magnesiumhalt i blodet minskade den samlade risken för dödlighet i alla sjukdomar med 40 procent och i cancer med 50 procent. När den höga magnesiumnivån kombinerades med en låg zinknivå minskade risken för att dö i någon sjukdom, inklusive cancer, med hela 80 procent. Det här visar hur viktigt det är att äta en varierad kost med mycket frukt och grönsaker. Fler näringsämnen är säkert inblandade än dessa tre och den bästa balansen får man via naturliga råvaror. Det räcker inte med ett tillskott av bara det ena eller andra, säger professor Alicja Wolk vid enheten för nutritionsepidemiologi vid Karolinska institutet.

Pain@way
Nyponpulver kommer från en torkad frukt liksom många av våra andra produkter
Vårt nypon innehåller magnesium från mineralrika jordar i Anderna som är basiskt och höjer ditt pH-värde.
Magnesium är ett ämne som vi behöver i små mängder, bland annat för att nervcellerna ska fungera bra.

Bär och frukter kan du inte äta för mycket av.

Allt fler forskningsrapporter varnar för att äta multivitaminer som tabletter, då de kan ha en negativ verkan och skapa obalanser i kroppen.
Bär och frukter innehåller både vitaminer, mineraler, antioxidanter och nyttiga fetter och kan inte överdosseras eller skapa obalanser.

Av vår kroppsvikt utgörs hela 5% av mineraler som
är lika viktiga som vitaminer.
De fungerar som tändstiften i livets energi och energiutbytet i levande organismer. De är också bärare av energi, utan dem förlorar vi vår laddning och känner oss orkeslösa och mindre vitala. Mineralerna påskyndar viktiga livsprocesser i kroppen. 

Pain@way Nyponpulver är en stark antioxidant och innehåller mineralerna kalium och magnesium som många lider brist på.
Det innehåller inga kemiska tillsatser, ingen industriell tillverkning som tablett eller kapsel, vilket optimerar vitaminer, mineraler och enzymer som annars kan förstöras eller minimeras vid upphettning eller vid tillverkning. Enzymer fungerar som kroppens tändstift och startar processer i kroppen som är viktiga för din hälsa.

Pain@way Nyponpulver innehåller per 100 gr, Energi 895 kilojoule, Protein 6,5 gram, Kolhydrat 36 gram, Fett 3,8 gr, Kost fibrer 4,7 gr, Vitamin C 203 milligram, Vidare innehåller nyponpulver Vitamin A, Vitamin B, och är rik på kalium och magnesium, Bioflavonoider, Betakaroten, Pektiner. Se jämförelsetabell. Vi rekommenderar;
1 tesked 1-2 x per dag, gärna på gröt, mysli eller upprört i lite vatten.  När det gäller kosttillskott är det alltid bättre att sprida ut intaget på två gånger per dag istället för att ta allt på en gång.

C vitamin i Nyponpulver
Underlättar upptaget av järn och är nödvändigt för bindväven. Förhindrar skadeverkningar av fria syreradikaler mm.  Reducerar effekterna av många allergiframkallande substanser. Hjälper till att undvika vanliga förkylningar. Bidrar till att sänka kolesterolhalten i blodet. Stärker immunförsvaret. Förbrukas snabbare i stressituationer. Varje cigarett förstör 25 - 100 mg vitamin C.

Dagsbehovet av C-vitamin motsvaras av en apelsin om dagen

Minst 75 mg om dagen är rekommendatioen, gravid behöver 85 mg och ammande 100 mg per dag. Om du är rökare kan du behöva dubbla ditt intag av C-vitamin då rökning dränerar kroppen på C-vitamin
.

C-vitamin brist rätt så vanlig i västvärlden framförallt av rökare
Mellan 5-10 % av den vuxna befolkning har det och upp till 50 % av alla rökare har det. Ett lågt intag av C-vitamin ger känsliga blodkärl som lätt kan gå sönder.

Pain@way nypon är inget läkemedel på något sätt
Nyponen är en pulveriserad naturlig frukt,
som växer i ett bra klimat i Anderna, fritt från avgaser, maskangrep och besprutningar. Nyponen är lågtemperatur torkade och bevarar därför näringsvärdet efter torkning.
Rekommendationer av andra nöjda kunder som har blivit av med värk i knän och leder och hjälpta till ett bättre liv har varit vår bästa marknadsföring under de 17 år som vi sålt produkten.


Dagligen få vi telefonsamtal från nöjda kunder.
Att kunna hjälpa människor med så enkla medel som är helt utan biverkningar är mycket stimulerande.
En lite större kornstorlek ger ett bättre näringsupptag av nyponpulvret
Större kornstorlek går långsammare genom tarm och mage vilket gör att näringsupptaget blir bättre än om det är finmalet. Ett finmalet pulver löser sig nästan om du rör upp det i ett vattenglas, vårt nyponpulver med lite grövre korn löser sig inte i vattnet utan vill gärna fastna i glaset.

Pain@way Nyponpulver är en naturlig antioxidant
V
ilket innebär att nyponpulver hjälper cellerna att försvara sig mot fria radikaler. Genom att äta mat och kosttillskott rikt på antioxidanter stärks immunförsvaret. Fria radikaler orsakar att celler bryts ner och påskyndar på så sätt åldrandet.
Läs mer om kosttillskott, noteringar från föredrag med Sveriges Ledande Näringsforskare Magnus Nylander

Skillnaden på naturliga kosttillskott och kemiska produkter är att upptaget och funktionen är så mycket bättre i naturliga produkter som kroppen känner igen och att du samtidigt tillför 100-tals med Micro ämnen som kroppen behöver för att de positiva effekterna ska komma igång.

Vad tycker kunderna?
BROMMA

Mina leder är i stort sett smärtfria numera, om jag låter bli rött kött och äter nyponpulver. Jag är mycket glad över det. Vänliga hälsningar Annika Frostell

NORRKÖPING
T
ack för de nyttiga nyponen som har gjort att jag åter kan röra mig! Peter

PARTILLE
 Måste säga att sedan jag började med chia+¨nypon är jag en piggare, friskare och har energi att jobba 100% i gen på mitt tunga och stressiga jobb. Har även fått mina föräldrar + några arbetskamrater att börja med detta och de ångrar sig inte. Ville bara säga vilka fantastiska produkter detta är. MVH Marita Öhman

SÖDRA SANDBY
Det går väldigt bra med Ert nyponpulvret, nu är det både jag och min fru som intar dagligen det.
MVH/Miguel Strand

ÄLVKARLEBY
Äter sedan 1år nyponpulver varje dag för nervsmärta i opererat knä samt artros. Ingen annan behandling har hjälpt Nu sover jag ovaggad på nätterna. Rebecca Westman

ORRBÖLE
TACK för en fantastisk produkt! Har ätit Pain@way nyponpulver sedan i Februari och min artros och snärta i tår och fingrar har redan blivit MYCKET bättre. Gun-Britt Larsson

ÖSTERSUND
Jag har under flera års tid använt ert Pain@way Nyponpulver för min svåra Artros i tummen och det har fungerat bra, var före Jul inlagd på sjukhus för ett annat problem och hade då ej tillgång till Nyponpulvret, redan efter 3 dagar svullnande min tumme och handled upp och värkte igen, och på sjukhuset förstod de inte varför. När jag åter kom hem från sjukhuset började jag att ta min dagliga dossering av Nyponpulvret och är nu bra igen, helt fantastiskt! Så jag kan verkligen rekommendera det till alla med liknande problem. Eivor A.S

ALINGSÅS
Pain@way Nyponpulver
som gjorde mig smärtfri och nu äter jag det dagligen igen och börjar återigen bli så bra att jag kan sluta med värktabletterna som jag har varit storförbrukare på i sommar, 660 värktabletter på några månader är nu nere på en varje morgon och jag kan åter röra mig utan smärta. Därför vill jag rekommendera andra i samma situation, byt ut det dagliga intaget av värktabletter mot nyponpulvret som hjälper mot värk i lederna. Brit-Marie N.

KALMAR
Har ätit nypon kapslar i 4 månader helt utan resultat.
Med nyponpulver från er har blivit mycket piggare till och med morgonpigg.  Annelie Johansson,

Frågor och svar

Vad sker i athrosen i t.ex knäna? De ledförändringar som du redan har kan troligtvis inte påverkas, däremot så har det visat sig att det är inflammationshämmande, vilket kan stoppa upp och förebygga en pågående förstöring av brosk i knä och leder.

Iréne Johansson Kan man blanda alla olika sorters kosttillskott samtidigt som man har medicin för högt blodtryck.
Om man läser om dina olika tillskott så skulle man ju behöva ta det mesta men fungerar alla tillsammans och hur fungerar det om man får för mycket i kroppen, är det farligt?

Precis som med mat så är det bra att äta varierad kost
, då flera vitaminer, mineraler och enzymer samverkar med varandra.
Så länge man håller sig till torkade bär och frukter så är det precis som att äta varierad kost.
Det som inte är bra enligt senare forskning, är att inte inta tillverkade kombivitaminer, eller enstaka vitamin eller mineral i högre doser som tabletter som då kan skapa obalanser i kroppen.
När det gäller i kombination med mediciner får inte vi vara rådgivande på något sätt, utan där ska man alltid rådfråga sin läkare.
Bernt, Bravara Sverige

Yvonne Andersson

Hur mycket c- vitamin innehåller Nyponpulvret? 230 mg per 100 gr
T.ex 1 rågad tsk. 23 mg per 10 gr
Hur mycket intar man per dag av detta pulver? Endast 1-2 teskedar nyponpulver per dag hjälper väldigt många
Kan man överdosera det? Finns ingen anledning att överdossera, håll dig till rek. 2-3 teskedar per dag, är du rökare kan du dubbla ditt intag.
När känner man någon förbättring? Har man inte känt någon förbättring i sina leder inom 3 månader så svarar man troligtvis inte på nyponpulvret, men många känner en förbättringen också redan inom 6 veckor, tänk även på vad du äter i övrigt och plocka bort det som kan vara skadligt, som allt som innehåller socker, vitt mjöl, kemiska tillsatser som inte kroppen känner igen. Nyponpulvret kan också ha positiva egenskaper på hjärta och kärl enligt ny Svensk forskning från Lund, feb 2012.

Bidrar det till att bilda brosk?
Det har visat sig att med en förbättrad ledvätska och minskad inflammation så kan brosket förbättras, vi har många kunder som har blivit föreslagna operation men blivit så bra med våra knäskydd, handledskydd, ryggbälten och vårt nyponpulver att det fått tillbaka full rörlighet och sluppit all värk, kunnat börja motionera, åka längdskidor, alpint, spela golf, handarbeta, spela durspel, m.m.

Använder man något annat vitamin för att få bättre upptag av nyponpulver?
Se www.bravara.se/naring.htm 

Antioxidanter, vitaminer, mineraler, enzymer och Orac- värden
Här kan du se Orac värden per 100 gr av olika livsmedel.

Se fler referenser!