Magnetmadrass


Magnetmadrass ger bättre sömn
Du kan använda magnetmadrassen hela natten för bättre sömn och mer energi eller att vila på kortare tider under dagen vid ryggbesvär.
Redan efter 15 min så ökar blodgenomströmningen med 33 %.

Tillfällig värk i rygg eller leder? Vaknar du ofta med stela och trötta muskler? 
Prova våra  magnetmadrasser! ger dig mer energi och får dina spända muskler att slappna av och du vaknar och känner dig mer utvilad.
De flesta behöver minst sju timmars sömn per dygn för att fungera bra, det är under sömnen som hjärnan repareras. Magnetterapi kan hjälpa vid sömnproblem och stela muskler.

Magnetkuddinlägg är också ett alternativ vid snarkningar och dålig sömn 30x45
Magnetinlägg med 16 st. magneter som placeras över kudden, men innanför örngottet, för en skön och behaglig sömn.

Magnetmadrass ger dig bättre sömn, vakna utvilad och med mindre stelhet i kroppen.
Visste du att vi sover en tredjedel av våra liv, men att forskarna inte säkert vet varför? Det är inte så konstigt som det låter. Hela tiden hittar man nya kopplingar mellan det som händer i kroppen när vi sover och när vi är vakna. Om man inte får sova hämmas immunförsvarets förmåga att arbeta för att ta hand om angrepp av bakterier och virus. Det finns inget specifikt sömncentrum i vår hjärna utan flera olika centran i hjärnan samverkar. Får vi inte sova så klarar vi inte av att utföra vanliga sysslor som kräver uppmärksamhet, tankeverksamhet eller beslutsfattande. Andra effekter av sömnbrist är till exempel humörsvängningar, svårigheter med koordinationen, värk och ökad infektionsrisk.
Kroppens förmåga att uppta och tillgodogöra sig inandningsluft ökar.
Märkbar ökning av styrka och uthållighet. Upp till 80% minskning av muskelvärk efter hård fysisk ansträngning.
Märkbar minskning av reumatiska smärtor och obehag.
Kronisk huvudvärk försvinner hos de flesta.  
Många blir av med sina sömnproblem.  
Många får mera energi och fordrar mindre sömn.  
Många klarar sig bättre mot förkylningar och andra sjukdomar.

Lägg Magnetmadrassen direkt på din vanliga madrass som en bäddmadrass.
Storlek 90x200x3 cm

Forskning på Sömnsvårigheter

I en dubbelblindstudie vid tre japanska sjukhus (Kaoseikai Suzuki, Sanikukai och Tokyo Communications Hospitals: Shimodair, 1990) undersöktes 431 personers sovvanor. Av dessa sov 56 personer på icke-magnetiska madrasser, medan de övriga hade madrasser med 104 st. magneter på 750-950 Gauss. Efter sex månaders användning rapporterades försökspersonerna med magnetmadrasser en sömnförbättring på 76-95 %. Över 50 % rapporterade en förbättring inom tre dagar, och efter fem dagar hade siffran ökat till 70 %. Man fann inga onormala effekter på matsmältning, cirkulation eller neuroperceptiva system efter sex månaders användning.
 

Ny forskning visar, med en kort tupplur kan man också påverka vad hjärnan ska bli bättre på.
Upp till 30 min
sömn är bra för motorisk inlärning, ex. spela instrument.
30-60 min
, förbättrar dina möjligheter att komma ihåg fakta, såsom namn och platser.
60-90 min, gör dig mer kreativ resten av eftermiddagen. Bra för att planera och skapa nya saker.

 

Referenser

Örebro Hej, er underbara magnetmadrass har just anlänt. Nu vill jag beställa mer... 
Lisbeth, 

Finland Magnetmadrassen har kommit hit och är mycket bra. Med glada hälsningar ! 
 Leena ja Mikko Haavisto, llorannan maatila, Rukkoilantie 129, 14700 HAUHO

Söderhamn
Jag har haft långvariga sömnproblem och redan efter några dagar så sover jag mycket bättre och vaknar utvilad. Ingrid

 

Diskbråck / Nervskador Jag kom i kontakt med magnetprodukter i februari månad i år. Jag drabbades år 2002 i augusti månad av ett mycket stort diskbråck med stora nervskador som ledde till en förlamning från midjan och neråt. Efter en akut operation utav en mycket skicklig ryggkirurg i Lund började sedan kampen med att försöka komma tillbaka.

Förlamningen släppte först i höger sida och sedan delvis i vänster. Jag kunde så smått börja gångträna i Sept/okt med hjälp av gåstol och så småningom i år med kryckor.

 

När jag i februari månad i år träffade en kvinna som blivit hjälpt av magnetterapi kunde jag fortfarande inte röra på mina vänstra tår,  foten var fortfarande utan känsel och med mycket svag blodcirkulation, vaden var förlamad och hela höger sida, bål och partier ovanför vänster knä var kraftigt försvagade.

 

Jag började använda magnetsulor+magnetplattor som jag stoppade i bakfickorna på byxorna och redan första dagen märkte jag att blodcirkulationen ökade. Idag kan jag röra på alla tår, har fått tillbaka känseln överallt och kan gå kortare sträckor utan krycka. Jag vill inte påstå att magneterna gjort allt jobbet, med de har varit en stor hjälp på vägen, det är jag helt övertygad om! Under en vecka slutade jag medvetet med sulorna och märkte redan dagen efter att jag blev kallare och stelare, även min sambo märkte att jag blev sämre - och jag hade med vilje inte talat om för honom att jag gjorde uppehåll. Direkt efter att ha börjat med magneterna igen blev jag successivt bättre! Ingela Hemlin, Arlöv

 

Krypningar i benen, dålig sömn

Har provat magnetsulor och hålfotsmagneter, de senare mest nattetid .
Krypningarna i benen upphörde omedelbart. Hälsingar Uno

 

Fibromyalgi

Jag drabbades för ett antal år sedan av fibromyalgi. Jag har testat allt som finns (trodde jag) tills jag försökte med magnetterapi. Nu kan jag känna att jag återvänt till ett mera normalt liv. Tack vare magnetterapin som inte tar någon tid alls, eftersom jag alltid bär den med mig, känner jag mig fri och glad. Jag har också delat med mig av denna, för mig nya kunskap till andra i min omgivning. Jag vet att jag förändrat många av mina vänners liv till det bättre. Jag trodde aldrig att så många människor i min närhet for så illa. Jag är övertygad om att magnetterapi kommer att användas av nästan alla människor i framtiden. Ingrid, 54 år
 

 

Sömnstörningar har fördubblats hos både kvinnor och män sedan 1994. 
Stressen över att inte hinna med allt som behöver göras på jobbet förstör sömnen hos nästan var sjätte svensk. 
"Vad människor menar i dag när de säger att de inte mår så bra, är att de är trötta", sa Torbjörn Åkerstedt, professor och sömnforskare på Karolinska institutet, på seminariet.
Sömnforskningen har avancerat och i dag vet läkarna mer om hur allvarligt sömnbrist påverkar oss fysiskt och mentalt. Hjärnan drar mycket energi och om den inte får tillräckligt så går hjärnans ämnesomsättning ned. Hjärnan blir långsammare, trögare.
 

En studie jämförde patienter med fibromyalgi som sov på magnetmadrasser med dem som sov på madrasser utan magnetfält. I båda studierna hade interventionsgrupperna förbättrats vid smärtskattning direkt efter fyra respektive sex månaders behandling jämfört med placebogruppen. Den kompletta rapporten finns på: www.sbu.se  
 

Sömnbristen gör att vi fungerar sämre.
Vår förmåga att planera, minnas, koordinera och tänka strategiskt minskar drastiskt.
Även en måttlig brist på sömn ackumulerar över tiden.
Den som bara sover fyra timmar per natt från måndag natt är tillfällig diabetiker redan på fredag och "fullkomligt oduglig" i arbetet redan efter 3-4 dagar. Sex timmars sömn per natt ger försämrad svarstid redan efter fem dygn.