MSM

MSM hindrar nedbrytningen av brosk
M
otverkar artros, snabbar på läkningen av idrottsrelaterade skador. MSM är bra för dina celler, din hud, reumatiska besvär.

MSM pulver original behövs i leder, muskler, hår, hud, naglar.
Kroppen använder MSM för att skapa nya celler, ett arbete som pågår dygnet runt.
Många aminosyror, som bildar proteiner, innehåller svavel.
Vid läkning av sårskador, resulterar svavelbrist ofta i kraftig ärrbildning.

MSM har både anti-inflammatoriska och smärtlindrande egenskaper.
Många upplever att de får ett starkare och bättre fungerande immunförsvar med MSM.
MSM pulver Original gör cellerna mer genomträngliga vilket medför att cellen lättare kan bli av med gifter och mer effektivt uppta näringsämnen, MSM pulver kan användas år efter år utan uppehåll för dina cellers optimala funktion.

MSM tillför svavel som behövs i dina celler.
Överflödigt svavel utsöndras ur kroppen inom ett dygn och det finns inga biverkningar.

MSM, Methyl Sulfonyl Methane är producerad inom EU.
Det renaste du kan köpa, tillverkningsprocessen sker i flera steg där MSM både kristalliseras och destilleras.

Innehåller 99,92% MSM, inga tillsatser.
Resterande del är 0,08% vatten.

Ett dagligt tillskott av MSM förser kroppen med svavel.
Svavel är ett livsviktigt grundämne och ingår som spårämne i fett, kroppsvätskor och skelett.
Det är essentiellt som mineral, dvs. livsviktigt och finns i kroppens alla vävnader och krävs bland annat för bildning av viktiga bindvävskomponenter som brosk, senor och kärlväggar.
Många upplever att de får ett starkare och bättre fungerande immunförsvar med MSM
Svavel är oumbärligt vid tillverkning av broskvävnad
Vars fasta elastiska konsistens är särskilt anpassat att ge kroppen stadga och för en bra funktion i och mellan dina leder.
Många av B-vitaminerna  är beroende av organiskt svavel för att kunna tas upp optimalt av kroppen.

 
"Prova på pris" Nyhet! 600 gr, 1200 gr 1800 gr

Svavel är ett grundämne som ibland förekommer fritt i naturen.
Det är således känt sedan urminnes tider och har använts som många andra naturligt förekommande mineraler i traditionell folkmedicin och bland naturfolk.

Lågt svavelinnehåll i tillagad mat
Färska grönsaker, frukter, kött, fisk och mjölk är rika på MSM. Vid tillagning, uppvärmning och torkning av mat förstörs dock ofta svavelinnehållet. När vi blir äldre minskar dessutom koncentrationen av  svavel och MSM i kroppen. Av dessa anledningar kan ett dagligt tillskott ha stor betydelse för brosk, senor och kärlväggar framför allt för personer i medelåldern och uppåt, men också för dig är yngre och som tränar, idrottar för en snabbare återuppbyggnad av kroppen.
Ju mer smak desto mer svavel. Svavelrika grönsaker och växter har kraftig smak såsom vitlök, lök och rädisor.

MSM är organiskt svavel som finns helt naturligt i kroppen och i den mat du äter.
Svavel kallas för naturens "skönhetsmineral" eftersom den anses hålla huden mjuk och ungdomlig samt anses bidra till starkt och välmående hår och naglar. Svavel är nödvändigt för produktion av kollagen och keratin vilket är det protein som behövs för att stärka och underhålla hud, hår och naglar. MSM har visat sig ge styrka åt muskler, leder, hud, hår och naglar.

MSM Original är en mineral som finns i nästan all färsk obehandlad mat men som kan förångas vid tillagning.
Ett flertal studier har påvisat att svavelnivåerna i våra vävnader av olika anledningar kan variera kraftigt.

Msm Orginal stärker ditt immunförsvar
MSM löser du lätt upp i vatten
 

MSM kommer från pappersmassa, arbetare på en pappersindustri fick sällan allergier eller förkylningar.
De upptäckte nämligen svavlets välgörande effekter när de smetade på den svavelluktande pappersmassan på en skada eller där de hade värk.  Smärtan försvann och skador läktes snabbare. MSM utvinns från pappersmassa och luktar ingenting. 

MSM hjälper kroppen med de livsviktiga svavelbyggstenar som behövs för att skapa den essentiella aminosyran metionin. Essentiell aminosyra kan kroppen inte skapa själv, utan den behöver komma från kosten.
Ur metionin skapas i sin tur aminosyrorna taurin, cystin och cystein vilka har olika roller i kroppens funktion.
Metionin behövs för att kroppen ska kunna producera viktiga signalsubstanser såsom dopamin samt kroppens egna smärtlindrare, så kallade endorfiner.
Cystein är en av kroppens starkaste antioxidanter och behövs för att bekämpa alla de fria radikaler som uppstår i kroppen. MSM används även i produktionen av hormoner och immunoglobuliner, de beståndsdelar som immunförsvaret bygger på. 
 

En mängd faktorer tyder på att det är mycket klokt, att ta tillskott av MSM.
Åkrarna innehåller 85% mindre mineraler idag än vad de gjorde för 100 år sedan! Får inte kroppen mineraler, går många livsviktiga processer på sparlåga och olika sjukdomssymtom kan framträda.
Värme förstör svavel. Obehandlad mjölk innehåller 6 mg MSM per liter men pastöriserad mjölk innehåller så gott som inget MSM. Modersmjölken innehåller normalt hög halt av MSM - om inte mamman lider brist på MSM. Då kan barnet få näringsbrist och utveckla allergier.
MSM- bra för dina celler

Kosttillskott är inget läkemedel
Men det kan hjälpa kroppens processer av återuppbyggnad. Vissa känner en förbättring på 6 veckor andra efter 3 månader.

Det som kan skilja mellan olika leverantörer är ”renheten” eller andra iblandningar.
Det innehåller inga tillsatser eller klumpförebyggande medel. Tillverkningsprocessen av MSM sker i flera steg där den både kristalliseras och destilleras. MSM Original innehåller 99,92% Methyl Sulfonyl Methane.
 

Vår produkt är ren MSM
Innehåller 99,92% Methyl Sulfonyl Methane och är producerad inom EU. Tillverkningsprocessen sker i flera steg där den både kristalliseras och destilleras.

Dosering
Börja med 1/2 tesked om dagen upprört i lite vatten de första veckorna Märker du ingen skillnad när du tar  MSM så prova att öka dosen till en tesked.
MSM nu mera finmald. Vi har valt att göra den lite mer finmalt för att det ska vara lätta att lösa upp och dricka i ett glas vatten.

Kosttillskottet MSM, metylsulfonylmetan, är en svavelförening som förekommer naturligt i vår kropp och i våra vanligaste livsmedel. Det är idag ett av USA:s snabbast växande kosttillskott. 
Svavel är ett livsviktigt grundämne och ingår som spårämne i fett, kroppsvätskor och skelett. Det är således känt sedan urminnes tider och har använts som många andra naturligt förekommande mineraler i traditionell folkmedicin och bland naturfolk.

Hud, hår, naglar och kroppsvävnad
Svavel är en viktig del av det kollagen (bindvävsprotein) och keratin (hornämne) som bygger upp hår, hud, naglar. brosk, senor, bindväv, muskler och skelett.  MSM bygger även upp   hovar och päls på djur. Svavel behövs för uppbyggnad av ny vävnad och reparation av gammal som skadats genom olyckor eller angrepp av fria radikaler. 

Raffinerad MSM i pulverform är inte värmekänslig
MSM-pulver tål faktiskt att hettas upp till kokpunkten utan att förstöras.
MSM förekommer naturligt i kött, grönsaker, fisk, fågel, ägg och mejeriprodukter men har tyvärr den egenskapen att det snabbt förstörs vid upphettning eller torkning. Vanlig komjölk innehåller faktiskt ända upp till 6 mg per liter, men eftersom vi pastöriserar alla mejeriprodukter och att den MSM som förekommer i kosten inte tål upphettning, så förstörs mycket MSM i processen.

Det är många näringsämnen som påverkas negativt av upphettning.
Det livsviktiga vitaminet folsyra är ett exempel. Vid upphettning av grönsaker förstörs så mycket som 98% av folsyran.

MSM tillsammans med mediciner, rådfråga alltid din läkare
MSM påverka blodets koaguleringsförmåga lite grand, ungefär som Magnecyl, Vitamin E och Omega-3 fettsyror gör.

Mineralbalansen
En av anledningarna till att så många människor blir sjuka nuförtiden, är att vi använder konstgödsel på våra åkrar. Konstgödsel återställer i princip bara kalium-, fosfor- och kvävebalansen. Alla andra livsviktiga mineraler utarmas och försvinner sakta men säkert från kretsloppet - med diverse brister hos oss människor som resultat. Förr i tiden när man använde sig av naturgödsel så gick alla mineraler runt i kretsloppet, och både människor och djur var friskare.

MSM hjälper dig att återfå balansen vad gäller de livsviktiga ämnena metyl och organiskt svavel.
Man kan dra en parallell till utfiskningen av våra världshav med vad som faktiskt hänt på de åkrar som odlar de grödor som vi är så beroende av. Åkrarna innehåller idag ca 85% mindre mineraler än vad de gjorde för bara 100 år sedan.
Mineraler fungerar som en slags kemiska katalysatorer för mängder med processer i kroppen. Finns inte dessa katalysatorer så går många livsviktiga processer på sparlåga och olika sjukdomssymtom kan framträda.

Våra kroppar är beroende av ett 70-tal olika mineraler för att kunna fungera optimalt.

De mineraler som krävs i små mängder kallas för spårämnen och det dagliga behovet räknas i mikrogram.
MSM hjälper kroppen att reparera sig på den cellulära nivån. Bristen hanteras genom att ge kroppen rätt material att reparera sig själv med. 50 miljoner celler per sekund byts kontinuerligt ut i människokroppen. Det är därför viktigt att kroppen hela tiden har det byggnadsmaterial som behövs för att kunna generera de nya cellerna.
Metyl och svavel är viktiga byggstenar i den processen.

MSM och reumatiska besvär
MSM har en väldigt god effekt på många reumatiska besvär. I USA har man i en dubbelblindstudie konstaterat att i den grupp av reumatiker som erhöll MSM, så var det hela 80 procent av patienterna som svarade positivt på substansen. I medeltal minskade patienternas värk ned med hela 82 procent.

A DOUBLE BLIND STUDY OF ITS USE IN DEGENERATIVE ARTHRITIS
(A Preliminary Correspondence). By Ronald M. Lawrence, M.D., Ph.D.Assistant Clinical Professor U.C.L.A. School of Medicine Los Angeles, California 4/10/01
Vissa patienter med Sjögrens syndrom rapporterar att de fått igång sin salivproduktion med hjälp av MSM.
Reumatiker får ofta stor hjälp med reumatiska svullnader genom att smörja med MSM-salva.
Svullnaderna kan gå ner drastiskt och värken minska betydligt med hjälp av MSM.
Att många reumatiker lider brist på organiskt svavel upptäckte man redan på 1930-talet, då man konstaterade att reumatikers naglar oftast bara innehöll en tredjedel så mycket svavel som friska individers naglar.

MSM och olika hudbesvär
MSM är ett av de två viktigaste ämnen som finns för att kroppen ska kunna upprätthålla en fullgod kollagensyntes.
Det andra ämnet är vanligt C-vitamin. Kollagen är kroppens mest förekommande protein och det används till att bygga bland annat blodkärl, bindväv och hud.

MSM och Candida
MSM har väldigt god effekt på de allt vanligare Candidainfektioner som människor drabbas av idag. Dr John Jeffries i USA är en av de främsta experterna inom området. Hans främsta vapen mot Candida är MSM. Vi har en naturlig bakterie i tarmen vid namn acidophilus. Den hjälper oss med ta upp näringen i maten vi äter.
Vi har även en jästsvamp i tarmen som heter Candida. Candida har som uppgift att se till att tarmen inte svämmar över av oönskade bakterier och den lever av näring skapad av acidophilus.
När vi tar antibiotika så dör kroppens alla bakterier - även acidophilus, med resultat att Candidasvamparna svälter och ger sig ut i kroppen på jakt efter näring.
När Candida når vaginan så resulterar det i svamp i underlivet.
När tungan får en vit beläggning (torsk) så är det Candida som bosatt sig där.
Även ögon och öron kan drabbas av Candidainfektioner.
När Candida etablerar sig i blodbanan så drabbas vi av kroniskt trötthetssyndrom eftersom Candidasvamparna äter upp den näring som blodet i normala fall transporterar till cellerna
Dessutom så utsöndrar svampen toxiner som bidrar till en allmän förgiftningseffekt i kroppen.
Detta i kombination med att körtlar och celler inte får sin näring, vitaminer och mineraler, leder till allergier mot bla pollen, födoämnen och dofter.
MSM höjer också PH-värdet i kroppen vilket leder till att svamparna inte trivs.

MSM och hjärt- och kärlsjukdomar
Det finns en liten djurbaserad studie i USA där man konstaterar att försöksdjur (kaniner) som fått en väldigt kolesterolrik kost, inte utvecklar plackansamling på kärlväggarna, om dom får MSM samtidigt! Otrolig spännande och kanske ett sätt att undvika framtida hjärtbesvär.
"There is evidence too that MSM may help prevent the narrowing of the arteries that causes heart attack and stroke, two major causes of death. Dr. Jacob's team gave
20 rabbits a high cholesterol diet and added MSM to the diet of 10 of them. In all of the rabbits, serum cholesterol levels went up very high, but the animals given
MSM did not develop any fat in the arteries. They now plan to follow this up with a human study."


MSM och tandhälsa
MSM har en god förmåga att få ordning på problem med tandköttsrelaterade besvär i munhålan. I USA finns det till och med tandkräm som innehåller MSM.
Har man inte tillgång till speciell MSM-tandkräm, så kan man ändå få bra effekt genom att borsta tänderna med lite MSM-pulver. Doppa en fuktad tandborste i pulvret och massera sedan in det i tandköttet med borsten. MSM-pulvret smälter snabbt in i tandköttet och ger välbehövligt biologiskt användbart svavel till tandköttet. Problem med blödande tandkött försvinner i regel snabbt efter bara några dagar, och du får ett friskare tandkött.
MSM kan även i viss mån fungera som tandblekningsmedel. Om du borstar tänderna med MSM-pulver så kan du få hjälp med att hålla tänderna vita och fina.
Har du problem med känsliga tandhalsar och har besvär med varm och kall föda, då är chansen stor att MSM kan hjälpa dig.
I en nylig studie utförd i USA, har man konstaterat att tandköttsrelaterade besvär var hela 67 procent mindre i den kontrollgrupp, som förutom vanlig profylaxbehandling dessutom fick borsta tänderna med en MSM-baserad produkt. Detta jämfört med den grupp med patienter som bara fick vanlig profylaxbehandling.

MSM bra för hår och naglar
MSM stödjer produktionen av friskt och levande hår samt starka vackra naglar genom att ge kroppen det biologiskt verksamma svavel som proteinet keratin är så beroende av.
En dubbelblindstudie i USA på hår och naglar konstaterar att 100% av de som fått MSM, uppvisade ökad hårtillväxt. Bara en person som fått placebo uppvisade ökad hårtillväxt.
Dessutom fick 30% av personerna som fått MSM, en bättre hårkvalitet i form av ökad lyster. Ingen av personerna på placebo kunde uppvisa någon förbättrad hårkvalitet.
En annan dubbelblindstudie visar att de som fått MSM fått en ökad nageltillväxt samt tjockare och starkare naglar. Bara 10% av dom som fått placebo kunde uppvisa en ökad nageltillväxt. Ingen av personerna som fått placebo kunde uppvisa starkare naglar.
The Effectiveness of the Use of Oral msm (Methylsulfonylmethane) Supplementation on Hair & Nail Health. By Ronald M. Lawrence, M.D.

MSM och idrottsrelaterade skador
MSM har ett berättigande i vården av och förebyggandet av idrottsrelaterade skador.
Detta gäller såväl operationsrelaterade sår som stukningar, bristningar och sträckningar.
Småskador såsom t ex benhinneinflammationer har inte heller lika lätt att uppstå om man förebyggande tar MSM.
I en dubbelblindstudie utförd i USA konstaterar man att idrottsrelaterade skador hade en större läkningsförmåga (58.3%) jämfört med placebo (33.3%).
Dessutom så hade de patienter som fick MSM 40% färre återbesök under läkningsperioden.
MSM (Methylsulfonylmethane) IN THE TREATMENT OF ACUTE ATHLETIC INJURIES
By Ronald M. Lawrence, M.D., Ph.D.Daniel Sanchez, D.C., C.C.S.P.Mark Grosman, D.C.Mark Grosman, D.C. 3/12/01

MSM och träning
MSM har väldigt bra reglerande och skadeförebyggande egenskaper i idrottssammanhang. Kroppen drabbas inte av mjölksyranhopning i samma grad som innan.
Det innebär att man kan träna längre och hårdare, samt att man inte får träningsvärk på samma sätt som utan tillskott av MSM. Detta utnyttjas av många av världens toppidrottare!

MSM och snarkning
En studie vid Oregon Health Sciences University visade att MSM i en 16% lösning i vatten gav en signifikant reducering av snarkandet hos hela 80% av de 35 personer som deltog i studien. Man sprayar lösningen i näsan och svalget strax innan sänggåendet. Här finns lite mer detaljer runt det hela:
"Research at Oregon Health Sciences University on 35 subjects suffering from chronic snoring has shown that MSM as a 16% water solution administered to each nostril 15 minutes before sleep provided significant reduction in 80% of the subjects after one to four days of use. As a control, in eight of the patients showing relief with MSM, saline solution was substituted for MSM without their knowledge. Seven of eight patients resumed loud snoring. The change occurred within 24 hours of the substitution.
After the MSM treatment was restored these eight again showed a significant reduction of snoring. After 90 days of treatment none of the subjects reported any toxic reactions".

MSM stoppar nedbrytningen av brosk i kroppen
I en studie gjord i USA, konstaterar man att MSM faktiskt har förmågan att stoppa den nedbrytning av brosk som både människor och djur drabbas av vid olika sjukdomstillstånd.
Det organiska svavel som MSM innehåller, tas upp av kroppen och ger kroppen det den behöver för att kunna sköta underhåll och reparation av brosk i leder.

MSM kan vara ett komplement till glukosamin, då MSM ger kroppen det svavel som den behöver för att själv producera sitt eget glukosaminsulfat. Många forskare tror att de positiva effekter av glukosamin härrör från det faktum att de flesta glukosaminprodukter tillverkas av glukosaminsulfat, dvs ett ämne som innehåller biologiskt tillgängligt svavel.