Nässelpulver vildväxande 400 gr

Brännässla är vår mineralrikaste grönsak
Nässelpulver innehåller 70 olika näringsämnen och är strakt basgörande. 
Nässelpulver består av 100% av  tidigt skördade och torkade och nermalda brännässlor. 
Är du sur i kroppen kan ett dagligt intag av Nässelpulver ha en positiv verkan. 
För att neutralisera försurade kroppar på överflödig urinsyra, mjölksyra och fosforsyra kan du starta dagen med lite Nässelpulver.

Basgörande Nässelpulver mot hudåkommor, mag- och kroppsförsurning
Torkat nässelpulver är kraftigt basgörande (löser upp urinsyra ur bindväven). Detta ger positiva effekter vid eksem, kroniska hudutslag, knottror, flammighet, bristningar, njurinflammationer, ödem, kramper, reumatiska besvär med flera så kallat diffusa åkommor. Nässlan anses även vara blodstillande på åtkommande näsblod, blödningar av mag - och tarmsår samt lindrande på högt mensflöde, mensvärk.

Varken människor, djur eller växter trivs i sura miljöer, därför har nässelpulvret starkt basbildande egenskaper allmänt stärkande effekter på kroppen, ett höjt pH värde avlastar alla organ och stärker skelettet. Den eviga frågan om man kan kombinera olika kosttillskott besvarar vi återigen med ja, att utnyttja synergieffekterna av olika näringstillskott betyder att näringsämnen fungerar bättre med hjälp av varandra än var för sig.
Likaväl som ett fotbollslag inte endast kan bestå av målvakter, det måste också finnas anfallare och försvarare för att resultatet ska bli bra.

Nässelpulver vildväxande 400 gr

En tesked Nässelpulver om dagen hjälper dig att täcka dagsbehovet av Kalium, Kalk, Fosfor, järn och Klorofyll som renar och syresätter blodet. klorofyll är som växternas blod och det sägs fantastiskt vitaliserande, exempelvis för hjärnan. Brännässla är även en rik källa till B-vitaminer i lättupptagliga former, C- vitamin, K- vitamin, magnesium, kisel och flavonoider, Innehåll av kisel har en stärkande effekt på hår, naglar och hud. En tesked ger också en tredjedel av det dagliga rekommenderade intaget av folsyra. 
Rekommenderat dagsbehov av folsyra bör inte överskridas om man är över 50 år. Brännässlan anses blodrenande och stärkande för hela kroppen, är urindrivande och kan även användas i förebyggande syfte också mot urinväggsinfektioner.

Brännässla tillhör de bästa medicinalväxter vi har med en läkande kraft.
Fler upptäcker nässelpulver och väljer det som ett naturligt vitamintillskott.

Nässelpulver vildväxande 400 gr
Nässlan innehåller nära på alla de vitalämnen som ammande, barn, gravida och vuxna behöver. 
Den är en effektiv näringsbärare för kroppens organ och blodets transportfunktioner. Genom århundraden har den använts för dess renande effekt på kroppen men har genom åren blivit bortglömd trots att den växer utanför knuten i landbacken.

Vitaminer och mineraler i nässelpulver
Vitamin A, B1, B5, C, E, D, F, K och P, klorofyll, kiselsyra, järn, kalcium, folsyra, aminosyror, magnesium, myrsyra, folacin, xantofyll, histamin, serotonin, acetylkolin, glykosider, karotin, flavonoider, mangan, kalk, fosfor, natrium, koppar, kisel, kalcium, serotonin, acetylkolin, mangan, krom och zink i lättupptagliga former
Vitaminer och mineraler är en naturlig del av nässlan och det är många. Möjligtvis är det variationen och bredden av dessa vitalämnen som gör nässepulver så effektivt och stimulerande för att hjälpa kroppen. Brännässla (urtica dioica)

Man blir vad man äter.
Allt oftare kommer information om att den industrialiserande mat vi köper innehåller allt mindre naturliga näringsämnen som vår kropp behöver, odlad lax innehåller 50 % mindre Omega 3 bara på några år, frukt och grönt har tappat upp till 70% av sitt näringsinnehåll under de senaste 30 åren.
Av den anledningen och för att motverka alla former av ohälsa så rekommenderar vi ett dagligt allsidigt intag av naturliga kosttillskott.
Normal dosering per dag; 1-3 teskedar på musli, gröt eller nerrört i lite mjölk, juice eller vatten. Det alltid bättre att sprida ut intaget på flera gånger per dag istället för att ta allt på en gång. Blanda gärna med vårt [email protected] nyponpulver.

Tänk att vi har en sådan här fantastiskt nyttig ört fritt växande i hela vårt land, och så få som känner till att den är en sådan enastående vitalitetskälla. Det finns ingen fritt växande ört som ens kommer i närheten av dess vitaminrikedom, alla mineraler, spårämnen etc, som hjälper vårt immunförsvar. Nässlan har alla nödvändiga aminosyror.
Brännässlan rensas bort som ogräs men är i själva verket en av de nyttigaste medicinalväxterna ovan havsytan. Den växer snabbt, finns i överflöd, och innehåller en naturligt balanserad cocktail av ca 70 näringsämnen med bl.a. alla essentiella aminosyror. Just balansen är en faktor vi trycker på, då rätt förhållande mellan substanser är det som skapar synergi.

Nässla innehåller bl.a. acetylkolin, alla essentiella aminosyror, proteiner, B-vitaminer, bioflavonider, C-vitamin, folsyra, fosfor, glykosider, järn, kalcium, kalium, karoten, kiselsyra, K-vitamin, koppar, krom, mangan, magnesium, myrsyra, provitamin A, serotonin, m.fl.

Dosering och förvaring
1 msk nässelpulver motsvarar ca 100 g färsk nässla. Pulvret förvaras mörkt, torrt och svalt/rumstempererat. För maximal effekt bör nässelpulvret inte användas i soppa eller te utan tas till exempelvis juice eller vatten.
Skaka ca 1-3 tsk pulver (i shaker eller annan burk med lock) till ungefär 1,5 dl vätska 1-2 ggr/dag. För maximal effekt rekommenderas dagligt intag

DELA GÄRNA ENLIGT NEDAN PÅ DINA SOCIALA MEDIER