Ingefära

Ekologiskt Ingefära stärker immunförsvaret Förbättrar blodflödet, är anti-inflammatoriskt
Ingefära är slemlösande, främjar matsmältning, antioxidant, cirkulations stimulerande, avslappnande och blodlösande.

Ingefära (Zingiber officinale) har sedan tusentals år varit känd inom många områden runt om i världen.

Den nämns i gamla texter från Kina, Indien och Mellanöstern. Den har sedan länge lovordats för dess kulinariska och medicinska egenskaper. 
För 2000 år sedan började romarna att importera ingefära från Kina och dess användning spred sig runt om i Europa.

Stärker immun-försvaret och kan verka anti-inflammatoriskt

Ingefära

Ingefära
 

073-1027000
Bra vid matsmältningsproblem
Kunskapen om Ingefärans effekt vid matsmältningsproblem går lång tid tillbaka. De aktiva ämnena är främst: gingeroler, gingerdioler, shogaoler och diverse oljor.

Ingefära kan motverka graviditetsillamående samt fungera som ett motmedel mot  kräkningar vid graviditet. En systematisk övervakning bekräftar att ingefäran inte har biverkningar hos gravida kvinnor.

Förpackning:
 200 g

Näringsinnehåll; 30 g ingefärsrot innehåller i genomsnitt:
Kalorier: 19,56
Protein: 0,49 g
Kolhydrater: 4,28 g
Fibrer: 0,57 g
Fett: 0,21 g
Vatten: 23,15 g
Kalium: 117,70 g
Magnesium: 12,20 mg
Koppar: 0,06 mg
Mangan: 0,06 mg
B6-vitamin: 0,05 mg
Folat: 3,18 µg


Dosering: Terapeutisk verksam dos: 500 - 4000 mg malen ingefära, eller 2-3 ggr så mycket råriven rot, i exempelvis sallader och maträtter. Ingen känd toxicitet under 3 msk dagligen.

Förvaring: Svalt och torrt. Förvaras utom räckhåll för barn.

Försiktighet:
Överskrid inte angiven rekommenderad daglig dos. Detta kosttillskott avser inte att ersätta en varierad och näringsrik kost. 
Kontraindikation: Ingefära är lätt galldrivande och kan därför möjligtvis ge gallstensbesvär. 
Ingefära kan ha en blodförtunnande effekt och bör användas med försiktighet vid intag av blodförtunnande läkemedel.

Ursprung: Kina

Ingefära, Ekologiskt, Immunförsvar, Slemlösande, Stimulerar blodcirkulationen