Ingefära
Ekologiskt Ingefära stärker immunförsvaret
Förbättrar
blodflödet, är anti-inflammatoriskt
Ingefära är slemlösande, främjar matsmältning, antioxidant,
cirkulations stimulerande, avslappnande och blodlösande.
Ingefära (Zingiber officinale) har sedan tusentals år varit
känd inom många områden runt om i världen.
Den nämns i gamla texter från
Kina, Indien och Mellanöstern. Den har sedan länge lovordats för dess
kulinariska och medicinska egenskaper.
För 2000 år sedan började romarna att importera ingefära från Kina och
dess användning spred sig runt om i Europa.
Stärker immun-försvaret och kan verka anti-inflammatoriskt
073-1027000
Bra vid matsmältningsproblem
Kunskapen om Ingefärans effekt vid matsmältningsproblem går lång tid
tillbaka. De aktiva ämnena är främst: gingeroler, gingerdioler,
shogaoler och diverse oljor.
Ingefära kan
motverka graviditetsillamående samt
fungera som ett motmedel mot kräkningar vid graviditet. En systematisk
övervakning bekräftar att ingefäran inte har biverkningar hos gravida
kvinnor.
Förpackning: 200
g
Näringsinnehåll; 30 g ingefärsrot
innehåller i genomsnitt:
Kalorier: 19,56
Protein: 0,49 g
Kolhydrater: 4,28 g
Fibrer: 0,57 g
Fett: 0,21 g
Vatten: 23,15 g
Kalium: 117,70 g
Magnesium: 12,20 mg
Koppar: 0,06 mg
Mangan: 0,06 mg
B6-vitamin: 0,05 mg
Folat: 3,18 µg
Dosering: Terapeutisk
verksam dos: 500 - 4000 mg malen ingefära, eller 2-3 ggr så mycket
råriven rot, i exempelvis sallader och maträtter. Ingen känd toxicitet
under 3 msk dagligen.
Förvaring: Svalt
och torrt. Förvaras utom räckhåll för barn.
Försiktighet:
Överskrid inte angiven rekommenderad daglig dos. Detta kosttillskott
avser inte att ersätta en varierad och näringsrik kost.
Kontraindikation: Ingefära är lätt galldrivande och kan därför
möjligtvis ge gallstensbesvär.
Ingefära kan ha en blodförtunnande effekt och bör användas med
försiktighet vid intag av blodförtunnande läkemedel.
Ursprung: Kina
Ingefära, Ekologiskt, Immunförsvar, Slemlösande, Stimulerar blodcirkulationen
|