CHIAFRÖN

Ekologiska Chiafrön

Chiafrön är en bra omega 3 källa och har visat sig ha en aptit och kolesterolsänkande verkan. 

Två teskedar chiafrön ger dig hela dagsbehovet av alfalinolensyra och Omega 3. 
Det har också visat sig i flertal studier att Alfa-Linolensyra som finns naturligt i Chiafrön kan motverka inflammationer i tarm och mage, öka cellmembranens genomsläpplighet.

073-1027000

Chiafrön innehåller naturligt omega 3 från växtriket, som har rätt balans mellan omega 3 och omega 6. 
En för hög halt av omega 6 i förhållande till omega 3 kan orsaka inflammationer. 
Chiafrön innehåller Alfa-Linolensyra som är en livsnödvändig fettsyra som måste tillföras och den finns inte i kapslar med Omega 3.

Chiafrön är rikt på naturliga antioxidanter 

Chiafrön är rika på vitamin B, kalcium, fosfor, potassium, zink, koppar, magnesium, 18 aminosyror och innehåller ämnet bor som fungerar som en katalysator för upptagandet av kalcium.

Chia Eko är glutenfritt vilket öppnar nya möjligheter för tillverkning av livsmedel för glutenintoleranta personer.
En långsammare matsmältning är en skonsammare matsmältning och innebär att näringsämnena i kosten upptas bättre.
Förutom de självklara fördelarna för diabetiker, innebär denna långsammare nedbrytning av kolhydrater till socker ökad uthållighet. Kolhydrater är kroppens bränsle och en stabilare metabolism innebär att sockernivån i blodet är jämnare och sträcker sig över en längre tidsperiod.

Ät Chia och få 8 fördelar

Chiafrön Eko hämmar inflammationer och förebygger hjärt-kärlsjukdomar, är bra för både hjärnan och ditt näringsupptag i mage och tarmar, innehåller bor som stärker ditt skelett tillsammans med D-vitamin.
Våra leverantörer är bönder i Sydamerika, utvalda efter efter en strikt kvalitetskontroll och produkten framställs i en ekologisk fabrik där varje sändning kontrolleras noggrant av vår Svenska expert på plats.
Chiafrön Eco med Omega 3 innehåller 35% kostfibrer och 20% högkvalitativt protein, rikt på vitamin B, kalcium, fosfor, potassium, zink, koppar, magnesium och dessutom 18 aminosyror. 

2 teskedar Chiafrön Eco ger dig hela dagsbehovet av Alfa-linolensyra, Omega 3.
Det h
ar också visat sig i flertal studier att Alfa-Linolensyra som finns naturligt i Chiafrön Eco kan motverka inflammationer i tarm och mage, öka cellmembranens genomsläpplighet. Chiafrön Eco innehåller Alfa-Linolensyra som är en livsnödvändig fettsyra som måste tillföras och den finns inte i kapslar med Omega 3.
Chia Eco innehåller naturligt omega 3 från växtriket, och rätt balans mellan omega 3 och omega 6.
En för hög halt av omega 6 i förhållande till omega 3 kan orsaka inflammationer, astma och allergier.
Med Omega 3 från växtriket undviker man också de gifter och tungmetaller som ackumuleras i fisk och fiskprodukter.

En unik egenskap hos Chia är dess höga halt av “ALA” alfa-linolensyra som kroppen inte själv kan tillverka, en fleromättad omega3-fettsyra från växtriket,

Chiafrön underlättar upptagningen av kalcium och stärker ditt skelett.
Chiafrön innehåller mineralen bor som underlättar upptagningen av kalcium i kroppen. Chia tas lätt upp i kroppen och mineraler och näringsämnen kommer därför snabbt ut till kroppens celler.

Chiafrön Eco är också rikt på naturliga antioxidanter, protein, vitamin B, kalcium, fosfor, zink och kostfibrer som är bra för magen, skelett och ditt immunförsvar.
Chia Frön Eco har ett lägre pris än vårt Chiapulver Eco men har istället ett sämre upptag i kroppen och behöver därför helst malas. Vi rekommenderar 1 tesked  per dag. Våra chiafrön, Chia Sead Eco kommer från samma område i Anderna som vårt Chiapulver Eco och håller samma höga kvallite'. Chiapulver utvinns ur Salvia hispanica L.
 

Upptag av näringsämnen varierar mellan olika personer och olika åldrar.
Redan från 20 års ålder börjar ditt näringsupptag i kroppen att försämras, det innebär att i sextioårsåldern är näringsupptaget endast 4% av allt det vi äter, därför är det med stigande ålder allt viktigare att äta kost med högt näringsinnehåll utspritt på flera gånger per dag för att ha ett bra immunförsvar och bevara vår hälsa. Produkter av samma ursprung, med ett högt näringsvärde kan tas upp olika av kroppen beroende på hur lätt det tas upp i mage och tarmar.
Se artikel från i Form  Chia "Det nya superfröet som förbluffar kostforskare"
Omega 3 och långkedjiga fettsyror

En ny studie visar att de som inte äter Omega 3 kapslar och lite eller ingen fisk , har en betydligt bättre omvandlingen av Alfa-linolensyra i kroppen till långkedjiga fettsyror och det gäller särskilt då för kvinnor. Vilket bevisar att om du inte får i dig Omega 3 fettsyror från fiskriket, så har kroppen den fantastiska förmågan att omvandla Alfa-linolensyra även till långkedjiga fettsyror. Vilket innebär att genom ett intag av Alfa-linolensyra som finns i Chia Eco, så får du alla de Omega 3 fettsyror din kropp behöver + ett bra tillskott av vitamin B, kalcium, fosfor, potassium, zink, koppar, magnesium, 18 aminosyror och 35% kostfibrer och 20% högkvalitativt protein.

Källa: American Journal of Clinical Nutrition November 2010, Volym 92, nummer 5, Sidor 1040-1051, DOI: 10.3945/ajcn.2010.29457
Studien välkomnades av Loren Ward, chef för forskning för Glanbia Nutritionals. "Detta är en mycket intressant studie som ökar vår förståelse för de förutsättningar som krävs för att omvandla viktig fettsyra, ALA, till EPA och DHA, sade Ward.

Se artikel från I form om Chia, läs mer på www.bravara.se