CHIAFRÖN
Ekologiska Chiafrön
Chiafrön är en bra omega 3 källa och har visat
sig ha en aptit och kolesterolsänkande verkan.
Två teskedar chiafrön ger dig hela dagsbehovet av
alfalinolensyra och Omega 3.
Det har också visat sig i flertal studier att Alfa-Linolensyra som
finns naturligt i Chiafrön kan motverka inflammationer i tarm och
mage, öka cellmembranens genomsläpplighet.
073-1027000Chiafrön innehåller naturligt omega 3 från växtriket, som har
rätt balans mellan omega 3 och omega 6.
En för hög halt av omega 6 i förhållande till omega 3 kan orsaka
inflammationer.
Chiafrön innehåller Alfa-Linolensyra som är en livsnödvändig
fettsyra som måste tillföras och den finns inte i kapslar med Omega
3.
Chiafrön är rikt på naturliga antioxidanter
Chiafrön är rika på vitamin B, kalcium, fosfor, potassium, zink,
koppar, magnesium, 18 aminosyror och innehåller ämnet bor som
fungerar som en katalysator för upptagandet av kalcium.
Chia Eko är glutenfritt vilket öppnar nya möjligheter för
tillverkning av livsmedel för glutenintoleranta personer.
En långsammare matsmältning är en skonsammare matsmältning
och innebär att näringsämnena i kosten upptas bättre.
Förutom de självklara fördelarna för diabetiker, innebär denna
långsammare nedbrytning av kolhydrater till socker ökad uthållighet.
Kolhydrater är kroppens bränsle och en stabilare metabolism innebär
att sockernivån i blodet är jämnare och sträcker sig över en längre
tidsperiod.
Chiafrön Eko hämmar inflammationer och förebygger
hjärt-kärlsjukdomar, är bra för både hjärnan och ditt näringsupptag i mage och tarmar,
innehåller bor som stärker ditt skelett tillsammans med D-vitamin.
Våra leverantörer är bönder i
Sydamerika, utvalda efter efter en strikt kvalitetskontroll och
produkten framställs i en ekologisk fabrik där varje sändning
kontrolleras noggrant av vår Svenska expert på plats.
Chiafrön Eco med Omega
3 innehåller 35% kostfibrer och 20% högkvalitativt protein,
rikt på vitamin B, kalcium, fosfor, potassium, zink, koppar,
magnesium och dessutom 18 aminosyror.
2 teskedar Chiafrön Eco ger dig
hela dagsbehovet av Alfa-linolensyra, Omega 3.
Det har också visat sig i flertal
studier att Alfa-Linolensyra som finns naturligt i Chiafrön Eco kan
motverka inflammationer i tarm och mage, öka cellmembranens
genomsläpplighet.
Chiafrön Eco innehåller
Alfa-Linolensyra som är en livsnödvändig fettsyra som måste
tillföras och den finns inte i kapslar med Omega 3.
Chia Eco innehåller naturligt omega 3 från växtriket, och rätt
balans mellan omega 3 och omega 6.
En för hög halt av omega 6 i förhållande till omega 3 kan orsaka
inflammationer, astma och allergier.
Med Omega 3 från växtriket undviker man också de gifter och
tungmetaller som ackumuleras i fisk och fiskprodukter.
Chiafrön underlättar
upptagningen av kalcium och stärker ditt skelett.
Chiafrön innehåller mineralen bor som underlättar upptagningen av
kalcium i kroppen. Chia tas lätt upp i kroppen och mineraler och
näringsämnen kommer därför snabbt ut till kroppens celler.
Chiafrön Eco är också rikt på naturliga antioxidanter, protein,
vitamin B, kalcium, fosfor, zink och kostfibrer som är bra för
magen, skelett och ditt immunförsvar.
Chia Frön Eco
har ett lägre pris än vårt Chiapulver Eco men har istället ett sämre
upptag i kroppen och behöver därför helst malas. Vi rekommenderar 1
tesked per dag.
Våra chiafrön, Chia Sead Eco kommer från samma område i Anderna som
vårt Chiapulver Eco och håller samma höga kvallite'.
Chiapulver utvinns ur Salvia
hispanica L.
Upptag av näringsämnen varierar mellan
olika personer och olika åldrar.
Redan från 20 års ålder börjar ditt näringsupptag i kroppen att
försämras, det innebär att i sextioårsåldern är näringsupptaget
endast 4% av allt det vi äter, därför är det med stigande ålder allt
viktigare att äta kost med högt näringsinnehåll utspritt på flera
gånger per dag för att ha ett bra immunförsvar och bevara vår hälsa.
Produkter av samma ursprung, med ett högt näringsvärde kan tas upp
olika av kroppen beroende på hur lätt det tas upp i mage och tarmar.
Se artikel från i Form
Chia
"Det nya superfröet som förbluffar kostforskare"
Omega 3 och långkedjiga fettsyror
En ny studie visar att de som inte äter Omega 3 kapslar och lite
eller ingen fisk , har en betydligt bättre omvandlingen av
Alfa-linolensyra i kroppen till långkedjiga fettsyror och det gäller
särskilt då för kvinnor. Vilket bevisar att om du inte får i dig
Omega 3 fettsyror från fiskriket, så har kroppen den fantastiska
förmågan att omvandla Alfa-linolensyra även till långkedjiga
fettsyror. Vilket innebär att genom ett intag av Alfa-linolensyra
som finns i Chia Eco, så får du alla de Omega 3 fettsyror din kropp
behöver + ett bra tillskott av vitamin B, kalcium, fosfor, potassium,
zink, koppar, magnesium, 18 aminosyror och 35% kostfibrer och 20%
högkvalitativt protein.
Källa:
American Journal of Clinical Nutrition November 2010, Volym 92,
nummer 5, Sidor 1040-1051, DOI: 10.3945/ajcn.2010.29457
Studien välkomnades av Loren Ward, chef för forskning för Glanbia
Nutritionals. "Detta är en mycket intressant studie som ökar vår
förståelse för de förutsättningar som krävs för att omvandla viktig
fettsyra, ALA, till EPA och DHA, sade Ward.
Se artikel från
I form
om Chia, läs mer på www.bravara.se
|